Kahvenin Genel Tarihi

Hoş bir seda ile yaşamak ve tatmak; Yıllarca… Adını ilk bulunduğu yer olan Etiyopya’nın “ Kaffa ” köyünden alan kahve, başlangıçta yiyecek olarak tüketilse de, “ Sihirli Meyve ” adıyla tıbbi maksatlarla da kullanılmıştır. 15. yy başlarında Yemende başlayan öykü, 16.yy’da Mekke ve Kahire, aynı yüz yılın ortalarında İstanbul, 17.yy’da ise İkinci Viyan ...

21Şubat
2019

Kahve Çekirdeği

Kahveyi üretmek de, içmek de bir sanattır. Her bir kahve ağacı o sanatın mücevheri, her bir çekirdek o mücevherin cevheridir. Coffea Arabica ve Robusta en çok bilinen ve tüketilen kahve çekirdekleridir. Özellikle Coffea Arabica, dünyada üretilen kahve çekirdeğinin %70’ini oluşturmaktadır. Bol yağış isteyen ve ortalama 18-24 °C arasında yetişen kahve ...

25Eylül
2017

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi’nin tarih sahnesindeki yeri kuşkusuz Osmanlı Dönemi’nde oluşmuştur. Yemen Valisi Özdemir Paşa’nın kahveyi sarayda kabul etmesiyle dönemin Venedikli tüccarları bu esrarengiz lezzeti çok beğenmiş ve ülkelerine götürmüştür. 1615 yılında başlayan bu ihracat, 1683 Viyana Kuşatması ile tüm Avrupa’yı kuşatmıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın özel ...

25Eylül
2017

Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

Diğer kahvelere göre farklı bir sunum ve pişirme şekli olan Türk Kahvesi, pratikliğinin yanında özen ve el becerisi isteyen bir tarzla masalarımıza gelir. Su, fincanla ölçülerek cezveye dökülür. Suyun kaliteli ve soğuk olması önemlidir ve bakır cezve kullanılması tavsiye edilir. Her fincan için cezveye iki çay kaşığı (5-6 gr) kahve, iki çay kaşığı şe ...

25Eylül
2017